Ook beleggers sluiten zich aan bij volkswagenfraudeclaim

© CASSIER & VAN MALDEGHEM - klik voor meer info of voeg ons toe op linkedin

Wil u een schadevergoeding eisen wegens de gevolgen van de fraude door Volkswagen op de beurskoers? Registreer u zelf ook  via ons speciaal registratieformulier of per e-mail naar volkswagenfraude@cvm-advocaten.be. U hoeft enkel uw naam en e-mailadres op te geven. U wordt vervolgens op de hoogte gehouden van alle stappen die door ons kantoor ondernomen worden. De registratie als gedupeerde is gratis. U beslist later zelf om toe te treden tot een schikking of groepsvordering.

Naar het registratieformulier

 

Aandelen Volkswagen in vrije val

Over de dieselgate fraudezaak is al veel geschreven. De onthullingen blijven zich in sneltempo opstapelen en worden bijna hallucinant. Het bedrog dat door Volkswagen is op ongekende schaal gepleegd en duidt op een sterke verankering ervan in de bedrijfscultuur. Hoe Volkswagen jarenlang kon blijven voorhouden dat zij een technisch superieure oplossing hadden gevonden voor emissie controle van dieselwagens blijft shockeren.

Als een gevolg is de beurswaarde sinds de eerste bekendmaking (het weekend van 19 september 2015) in vrije val.

Op 18 september noteerde de DAX het Volkswagen aandeel op 162 EUR per aandeel. De waarde hiervan is inmiddels al gezakt naar 97 EUR afgelopen vrijdag, of dicht bij een halvering. Al miljarden beurswaarde is hierdoor verdampt.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat ook steeds meer investeerders zich bedrogen voelen. 

Vermogensbeheerders

De eerste grote vermogensbeheerders hebben zich intussen geroerd.

De scandinavische fondsenbeheerder Nordea gaat zich aansluiten bij de collectieve procedures die tegen Volkswagen aangespannen worden.

Ook DSW, een Duitse aandeelhoudersorganisatie, staat in nauw contact met andere groepen om juridische acties te bekijken.

Zowel in de Verenigde Staten, Australië, als het Verenigd Koninkrijk, worden al rechtszaken voorbereid of werden ze al daadwerkelijk opgestart. Continentaal Europa zal zonder twijfel volgen.

Dit is de logische stap van de fraude die Volkswagen jarenlang heeft kunnen plegen en waardoor miljoenen eigenaars met een voertuig opgezadeld zitten met een niet-conforme emissie installatie die als "state-of-the-art" werd verkocht.

Kleine beleggers

Ook kleine beleggers dreigen zwaar verlies te lijden, of hebben het zeker voor het onzekere genomen en nu al de aandelen van de hand gedaan.

Ook deze gedupeerden hebben zich bij ons reeds gemeld om aan te sluiten bij de vorderingen die tegen Volkswagen gesteld woredn.

Wie instapte voor de zomer van 2015 ziet het verlies zelfs oplopen tot 50% en hoger.

Het slechts denkbare scenario voltrekt zich wanneer Volkswagen AG het hoofd omwille van de schandalen niet meer boven water kan houden (analisten spreken al over ettelijke tientallen miljarden schade). Of dit doemscenario werkelijkheid kan worden, is een kwestie van afwachten.

Voor meer informatie kan U zich ook als gedupeerde belegger melden via het volkswagenfraude registratieformulier.

 

MEER INFO?

Contactformulier

Consultatie na afspraak

De inhoud van deze website is louter informatief, en kan niet aanzien worden als het verlenen van juridisch advies, noch kunnen hieraan rechten ontleend worden. De auteurs aanvaarden hieromtrent geen enkele aansprakelijkheid.

ZoekenCassier &
Van Maldeghem

Kantoor Gent
Brugsevaart 31
9030 Gent

+32 (0)9 349 61 23


Kantoor Antwerpen
Brusselstraat 51
2018 Antwerpen

+32 (0)3 369 12 72


kantoor@cvm-advocaten.be